Navneskifte

Vi har byttet navn til «Nei til giftdeponi» på websiden og facebook. Raudsand har utfordringer med miljøet og på grunn av den store trafikken til denne siden ønsker vi å fokusere på selve deponiet og ikke bygda. Giftdeponiet blir lagt til Molde kommune og hvis det blir realisert er det Molde som vil få utfordringen. Nesset kommune og Midsund kommune går sammen med Molde til nye Molde kommune 1.1.2020.

illustrasjon
http://www.nyemolde.no/

Molde kommune har ikke uttalt seg om deponiet. De andre nabokommunene er negativ til utbyggingen. Dette gjelder nordmørskommunene Tingvoll, Sunndal, Gjemnes og Kristiansund som alle har vedtak som er mot deponiet. Gjemens næringsforum har levert inn høringsuttale om at de er mot deponiet.

Det økonomiske ved denne utbyggingen er meget usikker og det er Molde kommune som vil være vertskap for deponiet og ansvarlig. Det er meget betenkelig at en kommune som er historie om 1,5 år skal bestemme reguleringsplanen som Molde må fullføre.

%d bloggere liker dette: