Dette er 70-tallspolitikk

MDG om Nye Molde giftdeponi.

Møre og Romsdal MDG håper kommunestyret i Nesset vil følge formannskapets innstilling under møtet kommende torsdag, og si nei til giftdeponiet i Nye Molde kommune.

— Dette prosjektet er å snuble baklengs inn i fremtiden. 70-tallet bør kun etterlignes når det gjelder episk rockemusikk, ikke når det gjelder miljøpolitikk. Giftdeponiet er å skyve ansvaret over på kommende generasjoner, og er lite annet enn en variasjon over å grave ned giften og håpe at det går bra, slik man gjorde på 70-tallet, sier Carl Johansen, førstekandidat for Miljøpartiet De Grønne i Møre og Romsdal.

— Vi reagerer sterkt på at begrepet sirkulærøkonomi misbrukes av tilhengerne av deponiet. Å deponere fremfor å resirkulere, er det motsatte av sirkulærøkonomi, og vil være med å utsette overgangen til en bærekraftig og ansvarlig ressursbruk. Både svovelsyre og flyveaske kan i dag gjenvinnes, og dette er det vi må gjøre. Ved å tvinge forurenser til å betale, skaper vi fremtidsrettede, grønne arbeidsplasser, i stedet for arbeidsplasser basert på manglende demokrati og utrygg giftlagring.

— MDG har stor forståelse for behovet for grønne arbeidsplasser i Nesset. Nye Molde kommune bør gå i dialog med fylkeskommunen, nabokommunene og staten om hvordan kommunen kan bli en pådriver i det grønne skiftet, og hvilke arbeidsplasser distriktet er spesielt egnet for.

MDG har i vår klimaplan tatt til orde for en omfattende omstilling i Møre og Romsdal for å møte klimaendringene, og her står næringslivet sentralt.

https://www.driva.no/_incoming/2019/05/21/%E2%80%94-Dette-er-70-tallspolitikk-19086522.ece

https://www.auraavis.no/nyhet/deponiet/nesset/mdg-om-deponiet-dette-er-70-tallspolitikk/s/5-5-154919

%d bloggere liker dette: