Samling mot deponi når klima- og miljøminister Elvestuen kommer til Tingvoll torsdag

Deponimotstandere oppfordres til å møte opp ved Prestegardskaia når Ola Elvestuen kommer til Tingvoll.

PRESTEGARDSKAIA: Ola Elvestuen skal ha en kort stopp ved Prestegardskaia. Motstandere mot deponiet oppfordres til å møte opp i båt eller i kaiområdet. FOTO: YNGVE LIE
PRESTEGARDSKAIA: Ola Elvestuen skal ha en kort stopp ved Prestegardskaia. Motstandere mot deponiet oppfordres til å møte opp i båt eller i kaiområdet. FOTO: YNGVE LIE

Torsdag kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen (V) til Tingvoll for å besøke Norsøk. I forbindelse med besøket har Jeg velger meg et giftfritt Nesset og Tingvoll kommune, fått anledning til et kort møte med statsråden ved Prestegardskaia for å overlevere et manifest.

Samtidig blir det en markering i forbindelse med planene for et nasjonalt deponi for farlig avfall på Raudsand.

Folk oppfordres folk til å løsne fortøyningene på båtene og samle seg på Tingvollvågen. De som ikke har muligheten til å stille med eller i båt, oppfordres til å komme til Prestegårdskaia.

Siste mulighet

– Dette er den siste muligheten vi har til å markere motstanden mot deponi på Raudsand. sier ordfører Milly Bente Nørsett (Ap).

Det er tidligere stortingsrepresentant Pål Farstad (V) som har invitert Elvestuen til Nordmøre, og herunder en tur til Norsøk på Tingvoll gard. Farstad har vært en forkjemper for både Norsøk og økoparken.

Overlevering

Elvestuen skal være på Tingvoll fra 14.30 til 15.30 for å bli orientert om miljøene på Tingvoll gard. Stoppen ved Prestegardskaia blir kort, og det oppfordres til at folk samler seg i god tid før ankomst.

– Vi får en ti minutter med ham der. Fra Angvik kommer Stig O. Jacobsen med båt for å overlevere ham et manifest, opplyser Kristin Sørheim i Jeg velger meg et giftfritt Nesset.

Raudsand

En annen ting Sørheim peker på, er det som alt er der og staten har ansvar for å rydde opp i.

– Nå prøver staten å selge eiendommen ut til Veidekke for spottpris og også kravene til opprydding. Samt at vi føler kravene til opprydding er for svake. Dette gjelder ikke departementet, men staten som vi mener oppfører seg dårlig.

Ordfører Nørsett er spent på om Elvestuen kommer til å si noe om deponiplanene når han kommer:

– Det er han som avgjør om det skal bli deponi eller ikke på Raudsand.

På Tingvoll fjordhotell onsdag ettermiddag blir det et plakatverksted vedrørende demonstrasjonen mot deponi.

– Ta med det du trenger av materiale, så jobber vi sammen, skriver Vanessa Hagen på sin Facebook-side.

https://www.auraavis.no/deponiet/tingvoll/sunndal/samling-mot-deponi-nar-klima-og-miljominister-elvestuen-kommer-til-tingvoll-torsdag/s/5-5-159452