Skal vise Elvestuen motstanden mot deponi på Raudsand

Miljøvernministeren kommer til Tingvoll torsdag 27.juni.

Kommer: Miljøvernminister Ola Elvestuen kommer til Tingvoll kommende torsdag. 
    
      (Foto: n)
Kommer: Miljøvernminister Ola Elvestuen kommer til Tingvoll kommende torsdag.

Torsdag 27. juni kommer klima- og miljøminister Ola Elvestuen til Nordmøre. Han skal være på Tingvoll en times tid ut på ettermiddagen der han skal orienteres om miljøene på Tingvoll gard.

Motstanderne mot et deponi for farlig uorganisk avfall på Raudsand ønsker å benytte anledningen til å mobilisere for å vise miljøvernministeren motstanden mot å legge deponiet til Raudsand. Driva har fått videresendt en invitasjon som tingvollordfører Milly Bente Nørsett og styreleder Kristin Sørheimi «Giftfritt Nesset» har publisert til en rekke motstandere av deponiet.

I forbindelse med statsrådbesøket skriver de at de ønsker å vise at det er stor motstand mot at et deponi for farlig avfall kan lokaliseres til Raudsand.

«Vi håper derfor at flest mulig båter vil ligge på Tingvollvågen i det Elvestuen ankommer. Det er avtalt at han skal ha et kort stopp ved Prestgardskaia. Der vil vi overrekke et skriv. Vi oppfordrer alle som har mulighet til å ta ut båter og ligge på fjorden i god tid før han kommer. De som ønsker kan gjerne ha plakater ell. Forslag til tekst:

 • Nei til deponi!
 • Rein fjord – ikke giftdeponi!
 • Ikke mer gift i fjorden!
 • Levende fjord – nei til deponi!

Om du ikke har båt eller kjenner noen som har, er du velkommen til å stille opp på Prestgardskaia – med eller uten plakat.

Vi håper på stor oppslutning! Vis Elvestuen at vi er mange»  skriver Nørsett og Sørheim.

https://www.driva.no/nyheter/2019/06/20/Skal-vise-Elvestuen-motstanden-mot-deponi-p%C3%A5-Raudsand-19317976.ece