Deponi-saken på russisk TV: –Bærer preg av russisk propaganda

Den landsdekkende russiske kanalen Canal 5 hadde i helgen en reportasje om Norge og miljø. Deponi-saken i Nesset ble trukket fram.

Skjermdump fra reportasjen om miljø og det planlagte deponiet i Rausand i Nesset. Foto: Skjermdump/Canal 5

Reportasjen viser bilder av Molde, samt det nærliggende giftdeponiet. I reportasjen blir det planlagte avfallsdeponiet som Veidekke planlegger på Rausand i Nesset omtalt.

– Den virkelige trusselen om miljøkatastrofe ligger over Skandinavia. Miljøvernere i Norge har funnet en stor dump av giftig avfall bare noen kilometer fra populære turistmål. Norge er sammen med nabolandet Sverige et av de tre mest miljøvennlige landene i verden, men alt dette kan vise seg å være en myte, står det på hjemmesiden til Canal 5, der reportasjen er linket inn.

– Dårligere på miljø

Fokuset i reportasjen handler om at Norge og Sverige er mye dårligere på miljø og åpenhet enn det landene gir seg ut for å være. Saken i Molde skal være et eksempel på det reportasjen vil ha fram.

– En stor miljøskandale få kilometer fra flotte turistområder, sies det i reportasjen.

Reporteren forteller at det i Sverige skjer liknende saker, og at skandinaviske miljøaktivister har advart myndigheter i barentsregionen om at det kan være langt verre ting enn Molde som ikke får oppmerksomhet. ……………………………………………………………

(pluss-artikkel)

https://www.tk.no/nyheter/raudsand-deponi/nesset/deponi-saken-pa-russisk-tv-alt-dette-kan-vise-seg-a-vare-en-myte/s/5-51-683597