DETTE ER ET OPPROP

58384213_2403456716556153_572276096947453952_n1.jpg

DETTE ER ET OPPROP, et ønske om å bli hørt og en bønn om å bli tatt hensyn til. Det er vi, lokalbefolkningen som bor rundt Tingvollfjorden som blir rammet ved bygging av deponi for farlig avfall rett foran nesen på oss, i et område som utgjør en flik av eierkommunen, Nye Molde, sin bakgård. Det er vi som bor langs kysten der det farlige avfallet skal transporteres i allslags vær, som frykter konsekvensene av forlis utenfor stuevinduene våre. Det er vi som skuer utover åpne deponi med uvisst innhold når vi går på turer i nærområdet vårt, vi som hører lyden av nye fjellhaller som blir til. Det er vi som bygger bedrifter, er matprodusenter, små gründere, store innovatører, reiselivsaktører og tilbydere av opplevelser – som er avhengige av den mangfoldige og grøderike naturen vi jobber så hardt for å ta vare på. Det er våre barn som svømmer i fjorden, leker på strendene og peker på skipene som kommer og drar.

DET ER HER VI BOR, her vi lever livene våre, og det ønsker vi at generasjonene som kommer etter oss også skal kunne gjøre. Vi vet det som den oppvoksende slekt er så smertelig klare over i dag: Naturen er livsgrunnlaget vårt. Vi vil at barna våre skal slippe å måtte rydde opp etter oss som satt med forvalteransvaret før dem. Vi ønsker at vi som har mulighetene til det i dag, skal ta gode valg for å sikre en god fremtid.

VI ØNSKER AT DERE SER OSS, HØRER OSS.

Vil du markere motstand Gå inn på denne siden og signer oppropet.
https://bit.ly/2pZJabb