Deponisaka splittet kommunestyret i Molde

Hadde jeg visst dette, hadde det ikke blitt noen storkommune, sa en svært skuffet Nesset-politiker. Nå vil Molde kommunestyre behandle deponisaka sjøl, men vet ennå ikke helt hvilket handlingsrom de har.

Bakgrunnen for saka var en interpellasjon fra Bjørn Jacobsen (SV) om hva Molde kommune kan gjøre med vedtaket fra Nesset om en eventuell etablering av deponi for farlig avfall i nye Molde kommune.

Det endte torsdag kveld med et flertall (31 mot 18) for følgende:

«Eventuell etablering av deponi av farlig avfall i Molde kommune tas opp til slik saksbehandling som lovverket gir åpning for, og saksbehandles på lik linje med andre saker som hører til under saksområdet for Hovedutvalget for teknisk, plan, næring og miljø.»

«Saka går videre til formannskap og kommunestyre, og det vurderes tiltak for å oppfylle informasjonsplikten kommunen har til folk flest om et så omfattende tiltak undervegs.»

– Må ta debatten på ordentlig måte

Rødt hadde forsøkt å få opp saka til reell behandling med støtte fra Frp, MDG, Ap (1) og SV, slik man kan med støtte fra minst 1/3 av et kommunestyre, men ble avvist av ordføreren.

Det fikk han sterk kritikk for av Rødts Morten Walløe Tvedt.

Etter en lang debatt og gruppemøter tillot ordføreren å stemme over forslaget fra Bjørn Jacobsen (SV).

– Vi greier ikke å stoppe en slik debatt, den må vi faktisk ta, sa Torgeir Dahl (H) til slutt.

Han stemte imot eget sitt eget parti, som ønsket å la saka gå sin gang.

–Jeg tenker at vi kan være demokratiske og ta denne debatten på en ordentlig måte. Det tåler vi, sier han til Romsdals Budstikke.

(pluss-artikkel)

https://www.rbnett.no/lokal/molde/2020/02/06/Deponisaka-splittet-kommunestyret-i-Molde-21025881.ece

%d bloggere liker dette: