En god del utspill er useriøse. Ja, enkelte ting er helt bak mål

Politikerveteranene Mellvin Steinsvoll (Ap) og Svein Atle Roset (KrF) er begge bekymret over ordbruken og frontene som skapes i kjølvannet av deponidebatten.

De sto begge på hver sin side da reguleringsplanen for Bergmesteren Raudsand var oppe til avstemning i Nesset kommunestyre. Steinsvoll var blant dem som sa ja til å godkjenne planen, Roset stemte mot.

Problematisk debatt

Steinsvoll har tidligere gått ut mot den tøffe ordvekslingen rundt deponiplanene i sosiale medier. Han registrerer at ordbruken fortsatt er tøff. Både fra tilhengere og motstandere. Han mener debatten er blitt problematisk for alle som involverer seg.

– Det er så mange som har sterke meninger. En god del utspill er useriøse. Ja, enkelte ting er helt bak mål. Dette skaper et debattklima som er ødeleggende både for politikerne og for familier. Jeg synes det er helt greit at man kan fronte klare meninger, men man må passe seg for å la ting gå ut over enkeltpersoner.

– Har du sjøl fått negative tilbakemeldinger fra folk etter at du stemte for at planen skulle godkjennes?

– Noen få negative bemerkninger har falt, men det har vært langt flere oppfordringer om å stå på og la fagfolk med kompetanse avgjøre. I tilfeller der det er forsøk på å ta mannen i stedet for saka, reagerer jeg og tar direkte kontakt med dem som framsetter påstander. Det hjelper.

Steinsvoll sier han håper på at Kommunaldepartementet snart kommer med en avklaring på reguleringsplanen som han understreker ble lovlig vedtatt i Nesset kommunestyre.

– Sliten av debatten

Svein Roset sier han og mange med han er slitne av deponidebatten.

– Mange av innleggene i sosiale medier bidrar til å forsure debatten. Utfordringen med Facebook er at folk setter seg ned på kveldstid og publiserer sine meninger. Da er det lett for at det ene ordet tar det andre. Det er viktig at man demper følelsene og holder et akseptabelt debattnivå. Det er viktig å huske på at man skal leve sammen som naboer også etter at denne saka er avgjort.

– Håper du på en rask avklaring i departementet?

– Vi skal ha et nytt kommunestyremøte i Molde i mars. Jeg håper vi vet mer da. Så får vi se om reguleringsplanen legges fram for nye Molde kommunestyre.

–Har du opplevd ubehageligheter med din stemmegivning i Nesset kommunestyre?

– Det har ikke vært noe problem for meg personlig. Min stemmegivning var solid forankret i partiet. Vi kom tidlig med signal om at vi var mot deponiplanene. Dette med vekt på folkehelse, miljø og risikoen ved fraktinga av farlig avfall. Jeg håper vi framover får en behandling av saka som holder seg til sak og ikke person, sier Roset.

(pluss-artikkel)

https://www.driva.no/nyheter/2020/02/25/%E2%80%93-En-god-del-utspill-er-useri%C3%B8se.-Ja-enkelte-ting-er-helt-bak-m%C3%A5l-21175358.ece

%d bloggere liker dette: