Slik reagerer sjefen ved Bergmesteren Raudsand på vedtaket

Harald Storvik går inn i helga med et smil.

– Det var forventet at vedtaket kom, men det er uansett en skikkelig god inngang til helga for oss, og en dertil stor nedtur for noen andre, sier daglig leder ved Bergmesteren Raudsand, Harald Storvik.

– Du var temmelig sikker på at det ville gå denne vegen?

– Ja, både Nærings- og fiskeridepartementet og Klima- og miljødepartementet har sagt at de går for reguleringsplanen. Og så har du en del politikere som lever i en egen verden, men vedtaket til Nikolai Astrup er veldig klart.

– Hva skjer nå?

– Alt avhenger av at vi får godkjenning for hvert enkelt prosjekt. Dette er en jobb som kommer til å pågå i mange år. Men når reguleringsplanen nå er på plass, så skal vi avslutte deponi 2, og få bort alt det gamle som ligger i dagen. Noe av det første vi kommer til å gjøre er å få et nederlandsk firma hit som skal borre ned til 170 meter for å verifisere at sjøfyllingen er ok. Så vil det gå slag i slag.

– Er du trygg på at ting vil ordne seg nå framover?

– Molde kommune kan selvsagt ta opp reguleringssaken på nytt, men det tviler jeg på at Molde kommune gjøre.

– Hva med manglende syre fra Kronos Titan?

– Det som skjer hvis Kronos Titan ikke vil sende syre til oss, er bare at det blir et mindre anlegg enn vi først har planlagt. Jeg tror dette uansett blir veldig bra for Raudsand-samfunnet.

https://www.rbnett.no/nyheter/2020/03/06/Slik-reagerer-sjefen-ved-Bergmesteren-Raudsand-p%C3%A5-vedtaket-21279353.ece