Åpner for flere deponier for farlig avfall

Det er ikke nødvendig med ett stort, nasjonalt deponi for farlig avfall. Hvem som helst kan søke om å etablere det, sier klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Sveinung Rotevatn har arvet saken fra sin forgjenger og varsler nå at det kan bli aktuelt å skrinlegge ideen om et nasjonalt deponi.

– Det er fritt frem for den som ønsker å etablere et behandlingsanlegg og deponi for farlig avfall å gjøre det. Det er ingen som har et tildelt monopol på det. Det kan hvem som helst gjøre, så lenge det de etablerer er i tråd med krav, regler og lokale reguleringer. Men vi vet jo også at den typen prosjektet nå er på gang flere plasser. For eksempel på Raudsand er det aktører som er i gang med det og som jobber med nødvendige tillatelser, sier Rotevatn til Avfallsbransjen.no

https://avfallsbransjen.no/2020/03/30/apner-for-flere-deponier-for-farlig-avfall

%d bloggere liker dette: