Bergmesteren: – Det er lovstridig å følge kommunens vedtak

Bergmesteren Raudsand påklager kommunestyrets vedtak.

Både Storvik og styreleder i Bergmesteren Raudsand, John Strand, har gitt beskjed om at vedtaket fra kommunestyret betyr at de må stanse alt arbeidet sitt. De får nemlig ikke avsluttet opprydningen dersom de ikke får rammetillatelse til bygging av Deponi 2. Men å avslutte opprydningen nå, vil være ulovlig, sier Storvik.

– Å avslutte møllestøvdeponiet, slik kommunestyret i Molde har gjort vedtak om, har vi ikke lov til, sier han.

Styreleder John Strand understreker følgende i en epost til Romsdals Budstikke fredag kveld:

– Vedtaket er i strid plan- og bygningsloven som sier at tiltakshaver må ha byggetillatelse for å starte byggearbeider på en eiendom. Og den nektet kommunestyret å gi Bergmesteren i torsdagens kommunestyremøte.

– Det er lovstridig å følge kommunens vedtak. Så vi påklager vedtaket til Molde kommune. Men om vi påklager begge punktene blir ikke avgjort før i neste uke. Vi kommer til å leie inn et advokatfirma til dette arbeidet.

(pluss-artikkel)

https://www.rbnett.no/nyheter/2020/06/19/Bergmesteren-%E2%80%93-Det-er-lovstridig-%C3%A5-f%C3%B8lge-kommunens-vedtak-22121952.ece

%d bloggere liker dette: