Null gjenvinning på Raudsand

Veidekke lovde sirkulær næring, gjenvinning og fremtidsrettede arbeidsplasser på Raudsand. Dagens planer er null gjenvinning, kun deponering og minimalt med arbeidsplasser.

Forsidebilde: Fra Veidekkes informasjonsbrosjyre fra 2018

Ført bak lyset

Veidekke Industri bekrefter i et intervju med avisa Driva 21. september 2021 at planene for Raudsand er deponi. Veidekke nevner ikke planer for gjenvinning. Reguleringsplanen for området ble vedtatt for tilgang til arbeidsplasser innen gjenvinning. Er kommunestyret ført bak lyset?

Minimalt med arbeidsplasser og ingen skatteinngang

Veidekkes informasjonsbrosjyre fra 2018

Veidekke lovde 50 – 70 direkte arbeidsplasser og indirekte mellom 200 og 250 nye arbeidsplasser. Veidekke lovde også VESENTLIGE positive ringvirkninger for kommunen og regionen og økt skatteinngang. Resultatet er noen få arbeidsplasser, tilnærmet ingen ringvirkninger og ingen skatteinngang. Firmaet har kontoradresse i Oslo og skatter til hovedstaden. Anlegget vil omtrent ikke betale eiendomsskatt til Molde.

Få sesongarbeidsplasser

I konsekvensutredningen som er utarbeidet er det oppgitt fem arbeidsplasser for driftsperioden for deponi 2. Behovet for arbeidsplasser er sesongavhengig da deponering i vinterhalvåret er utfordrende med liten tilgang på masser for deponering. Transport opp på deponiområdet på fjellet er også utfordrende på vinterføre.

%d bloggere liker dette: